یکی از قدیمیترین تکنیکهایی که برای ذخیره سازی آب در تمامی فصول سال مناسب هستند، استفاده از تانکرهای آب میباشند. استفاده از تانکر آب در تاسیسات ساختمانی موجب ذخیره آب در ساختمانها شده و اجازه میدهد تا در فصلهایی که دچار قطعی آب هستیم، از ذخایر خود به نحو احسنت استفاده کنیم. البته که استفاده از تانکر آب در تاسیسات ساختمانی لزوماً برای ساختمانهای مسکونی نبوده و در صنایعی همچون کشاورزی نیز قابل استفاده هستند.
با این حال هدف اصلی استفاده از تانکرهای آب در تاسیسات ساختمانی، ذخیره سازی آب و ضدعفونی کردن آن به منظور نوشیدن و یا شستشو میباشد.
هدف از شناخت انواع تانکرهای آبی این است که بدانیم هر نوعی از تانکر برای تحقق چه هدفی مورد استفاده قرار میگیرد. انتخاب تانکر آب مناسب برای صنایع شما، شاید به آن آسانی هم که فکر میکنید نباشد. تانکرهای متفاوتی برای نگهداری چیزهای متفاوتی وجود دارند. قطعاً اگر به دنبال مخزنی برای نگهداری آب هستید، تانکری خراب، کثیف و یا نامناسب برای نیازتان را نمیخواهید. حال نوبت میرسد به بررسی انواع تانکرهای آبی و کاربردی که هر کدام از آنها دارند:
این تانکرها همانطورکه از نامشان پیداست، از جنس فایبرگلاسی هستند که از خاصیت غیر خورندگی برخوردار میباشند. این مخازن بسیار تطبیق پذیرند و درواقع همه کارهاند، پس جای تعجب ندارد که در بیشتر صنایع از این نوع تانکر استفاده میشود.
تانکرهای فایبرگلاس مناسب برای مصارفی هستند که فضای کمی دارند و محل نصب تانکر، بسیار بزرگ نباشد.
بیشتر بخوانید: استفاده از پنل خورشیدی در ساختمان
این تانکرها بخاطر لایهای که درون خودشان دارند، بسیار مقاوم و با دوام هستند. این مخازن همه فن حریف هستند. تانکرهای فولادی جنس زد زنگی دارند، گالوانیزه هستند و برای نگهداری آب شرب، فاضلاب و … مورد استفاده هستند.
مخازن فولادی برای انکه بتوانند از قابلیت ضد زنگی برخوردار باشند، بهتر است تا قبل از خرید نوع پوشش داخلی مد نظر خودتان را به سازنده این تاسیسات معرفی کنید. به اینصورت است که یک تانکر فولادی برای تاسیسات ساختمانی شخصی شما ساخته میشود.
برخلاف نام خندهداری که تانکرهای بالشتی به خود اختصاص دادند، کارآیی و عملکرد ویژهای دارند. مخازن نگهداری آب از نوع بالشتی، مقدار بسیار زیادی از آب را به خود اختصاص میدهند و نحوه جابجایی آب در آنها بسیار آسانتر از سایر تاسیسات میباشد.
روش نگهداری و ذخیره آب در تانکرهای تاشو از سایر مخازن متفاوت و در عین حال جالبتر است. این مخازن قابلیت نصب و راه اندازی آسانی دارند و در ومقعیتهای مکانی متنوعی قابل استفاده هستند. به عنوان مثال در روستاهای دور دست و به دور از آب، به عناون مخزن آب شرب و در آتش نشانیها نیز به وفور مورد استفاده قرار میگیرند.
مخازنی که با آهن پیچ و مهره شده باشند، مخازن بسیار بزرگی هستند و برای مصارف جدی و حساس قابل استفاده میباشند. حجم آب و موادی که در این مخازن قابل نگهداری هستند بسیار زیاد بوده و جایگزین خوبی برای مخازن کم ظرفیت به شمار میروند. به طوری که تا 540 هزار لیتر مایعات در این مخزن قابل نگهداری میباشد.
“اگر قصد ذخیره سازی حجم عظیمی از آب و فاضلاب را دارید و نمیدانید کدام تانکر را باید انتخاب کنید، تانکرهای پیچ شده با آهن گزینه مناسبی برای شما هستند. این مخازن ضد آب هستند و برای نگهداری مایعات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.”
تانکرهایی از جنس پلی اتیلن مناسب برای مصارفی هستند که نیاز به ذخیره آب زیادی ندارند. بلکه تنها میخواهند از این تاسیسات ساختمانی به عنوان دریچههایی برای بازدید خطوط فاضلابی استفاده کنند. تانکرهای پلی اتیلنی قیمت زیادی ندارند و مقرون به صرفه هستند، قابلیت نصب، راه اندازی و حمل و نقل آنها بسیار آسان است و ابعادشان متناسب با نیاز مشتریان تعیین میگردد.
بیشتر بخوانید: طراحی تاسیسات صنعتی ساختمان توسط چه کسی انجام میشود؟
این تانکرها نسبت به سایر تانکرهایی که تا به اینجا بررسی شدند، از نوع تانکرهای سطح متوسط به شمار میروند. این تانکرها توانایی ذخیره کردن میلیونها لیتر آب را ندارند و حجم کمی از آب را در خود جای میدهند. اما با این حال عملکرد بسیار خوبی از خودشان ارائه میدهند. این مخازن برای نگهداری آب شرب، فاضلاب و آب باران مناسب هستند.
اگر قصد نگهداری انواع مایعات دیگری را داشته باشید و یا حتی بخواهید آب فاضلاب را ذخیره سازی کنید، تانکرهای فایبرگلاس سطحی مناسب خواهند بود.
جهت انتخاب بهترین نوع تانکر آبی در تاسسات ساختمانی خود، میتوانید با مشاوران ما در شرکت مهندسی آسای مشورت کنید.
اگر قصد دارید تا:
تانکرهای آبی در تاسیسات ساختمانی انتخاب مناسبی برای شما هستند.
در تابستانها که میزان مصرف آب افزایش پیدا میکند، احتمال قطعی آب بالا میرود. در این وضعیت تانکرهای آب میتوانند از تاسیسات مناسب و کارساز به شمار بروند. در زمان قطعی آب، آبی که در مخازن جمع شدهاند به طبقات مختلف یک ساختمان پمپاژ شده و مشکل نبود آب در زمان قطعی آن برطرف خواهد شد. همچنین مشکل کم فشار بودن آب در طبقات بالای ساختمانها هم، با یک تانکر آب و پمپ حل میشود.
اگر آب مصرفی در خانههای شما توسط پمپها آب تامین میشود، این احتمال وجود دارد که در زمان قطعی برق با نبود آب مواجه شوید. در اکثر ساختمانها همراه با تانکر آب، پمپی برای به جریان در آوردن آب داخل مخزن و پخش کردن آن در طبقات مختلفی از ساختمان نصب میشود. اما هنگامی که برق قطع میشود و پمپ نیز خاموش میشود، عملاً از این آب ذخیره شده نمیتوان استفادهای داشت. پس راه چاره چیست؟
راهکارهای زیر از جمله مواردی هستند که میتوانید از آنها در مواقع قطعی برق و نبود آب استفاده کنید:
در اینصورت میتوانید از کاهش هزینههای برق، آلودگی صوتی و همچنین هزینههای مربوط به نگهداری پمپ در امان باشید. اما ممکن است که برخی از طبقات با نوسانات فشار آب به علت نبود پمپ و عدم انتقال آب یکسان، مواجه باشند.
بیشتر بخوانید: نظارت بر تاسیسات مکانیکی ساختمان چگونه انجام میشود؟
اگر فشار آب شبکه شهری شما مناسب است و میتواند پاسخگوی تانکرهای آبی باشند که در ارتفاع نصب میشوند، میتوانید تانکرهای آبی را به صورت هوایی نصب کنید. اگر مخازن آب در ارتفاع قرار داشته باشند، نیروی جاذبه به کمک شما آمده و میتواند به خوبی آب را انتقال بدهد.
جهت طراحی بهینه تاسیسات ساختمانی خود میتوانید با شرکت مهندسین مشاور آسای در تماس باشید.